Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نقشه های و تابلوهای شهری مهم ترین کارکردشان راهنمایی شهروندان برای انتخاب مسیر درست است. اما گاهی این نقشه ها گمراه کننده می شوند و به جای آن که مسافر را به مقصد برسانند او را سرگردان می کند.  

چند روز پیش که آسمان تهران کمی بارانی شد و مانند همه روزهای بارانی ترافیک چند برابر و خبری هم  از تاکسی های زرد و سبز و اینترنتی نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسافری قصد می کند از مترو برای رسیدن به مقصد استفاده کند.

روایت مسافرتازه به تهران رسیده  از نقشه های متروی تهران نشان می دهد که نقشه های نصب شده در مترو نمی تواند راهنمای خوبی برای مسافران ناآشنا و عبوری باشد.

این مسافر در صفحه اینستاگرامش نوشته است «زیر بارون رفتیم سمت مترو! خیلی خوشحال یه مسیر رو انتخاب کردیم و سوار شدیم و ایستگاه بعد باید قطار عوض می کردیم! پیاده شدیم دیدیم اون قطاری که باید سوار شیم وجود خارجی نداره! »

این مسافر از راهنمای ایستگاه پرس و جو می کند و مشخص می شود چون چاپ نقشه گران است همه را یک جا چاپ کرده اند.

و او گلایه اش را با این جمله تمام می کند که «اگه مث من از یک جای دیگه اومدید تهران بدانید و آگاه باشید این نقشه مترو نیست، نقشه های آرزوهای مدیر مترو تهران است! »

همه نقشه ها به روز رسانی می شود

درحالی که روایت های مشابه این مسافر بسیار است و به گفته یکی از مسافران همیشگی مترو حتی کسانی که هر روز از مترو استفاده می کنند اگر در مسیر غیر از مسیر هر روزه قصد سفر داشته باشند ممکن است نقشه های نصب شده آنها را در انتخاب مسیر دچار مشکل کند، محسن محمدیان  مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل متروی تهران این موضوع را رد می کند و به مهر می گوید : تمام نقشه های مترو در ایستگاه ها به روز رسانی شده است.

او ادامه می دهد : با افتتاح هر ایستگاه جدید این نقشه ها به روز رسانی می شود و همه ایستگاه های بهره برداری شده و در حال احداث در نقشه ایستگاه ها مشخص است.

 لزوم اصلاح تابلوهای راهنمای شهری

سخنان این مقام مسئول در مترو و سرگردانی برخی از مسافران نشان می دهد نفشه های نصب شده نمی تواند راهنمای مناسبی برای برخی از مسافران مترو به ویژه مسافرانی گذری و گردشگران نیستند.  

الهام فخاری عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در این رابطه به مهر می گوید : نقشه های مترو باید همزمان با تکمیل خطوط کامل شوند و ممکن است نقشه های ایستگاه های راه اندازی نشده جلب نظر مسافران را نکند و مشکلاتی را ایجاد کند.

او ادامه می دهد : طی دو سال گذشته هر زمان که بحث توسعه گردشگری شهری به عنوان یکی از منابع درآمد پایدار شهرها مطرح شده است و یا تحقق شعار شهری برای همه این موضوعات را مطرح کرده ایم. تحریم های اقتصادی در موضوع  جذب گردشگری خارجی و داخلی تاثیر چندانی ندارد و می تواند با تدبیر و ایجاد زیر ساخت های مناسب گردشگری ازاین محل به کسب درآمدهای پایدار کمک کرد.

فخاری تاکید می کند : اما هربار این موضوع در صحن شورا پیشنهاد شده است، دوستان اعلام کرده اند قرار است طرح جامعی درخصوص تابلوهای راهنمای شهری تهیه شود که تاکنون نشده است.   تابلوهای راهنمایی محله ای در شهر به غیر وظیفه راهنمایی باید به نوعی وظیفه ترویجی را هم انجام دهند. این که در هر محله کتابخانه یا کتابفروشی محل در کجا قرار دارد. می توان با تابلوهای پرچمی مراکز فرهنگی، میراثی و تاریخیهر محله را مشخص کرد.

فخاری بر جانمایی درست این تابلوهای محله ای تاکید دارد و می گوید : باید ترکیب مناسبی از این تابلوها در محله باشد یعنی در مکانی با تعداد زیاد این تابلوها روبه رو نباشیم و در نقطه دیگر با تعداد اندک آن. شلوغی بیش از اندازه ایجاد مزاحمت های بصری می کند وگیج کننده است.

این عضو شورای هر تهران  معتقد است باید به  رنگ و شکل، اندازه  و جنبه های روانشناختی تابلوهای راهنما و اطلاع رسانی هم توجه شود.

کد خبر 4755563 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: مترو شورای شهر تهران الهام فخاری اربعین 98 اربعین حسینی شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش نیروی انتظامی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سازمان حج و زیارت قوه قضاییه محسن هاشمی نجف اشرف بهزیستی شورای شهر شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۳۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درختانی که از داخل ساختمان عبور کردند

همشهری آنلاین،فرخنده رفائی:جنجال قطع درخت یا هنر حفظ درخت؟ درحالی‌که جوسازی‌ علیه مدیریت شهری تهران در رابطه با قطع درختان پارک‌های پایتخت برای اجرای پروژه‌های عمرانی طی یک ‌ماه و نیم گذشته بی‌وقفه ادامه داشته، موارد متعددی از طرح‌های شهری اجرا شده در سال‌های اخیر را می‌توان نام برد که در آنها حفظ حتی یک اصله درخت که در نقشه طرح قرار گرفته، دغدغه شهرداری بوده و به‌گونه‌ای اجرا شده که درخت به بخشی از پروژه تبدیل شود.

در موارد دیگر نیز اگر امکان کار با حفظ درخت فراهم نبوده، اصل بر جابه‌جایی درختان قرار گرفته تا فضای سبز نه چندان گسترده پایتخت از هیچ‌یک از فرزندان خود محروم نشود. در این گزارش نگاهی داریم به ۲ مورد از پروژه‌هایی که با حفظ درخت در دل آن، ادامه یافته یا به بهره‌برداری رسیده‌اند.


درخت ایستگاه مترو بهار شیراز

یکی از شاخص‌ترین پروژه‌های شهری تهران که به‌دلیل حفظ درختی در دل آن به شهرت رسید، ایستگاه مترو بهار شیراز است. این ایستگاه، که یکی از ایستگاه‌های خط ۶ متروی تهران است و در تقاطع خیابان شریعتی و بهار شیراز در منطقه ۷شهرداری قرار دارد اسفند سال گذشته به بهره‌برداری رسید، اما حتی پیش از بهره‌برداری نیز نکته‌ای در عکس‌های منتشر شده از این پروژه به چشم می‌خورد که برای دوستداران محیط‌زیست جالب توجه بود.

این عکس‌ها، درختی کهنسال و بلند را نشان می‌داد که تاج آن از سقف مجموعه سر بر آورده بود و کارگران در حریم یک متری آن مراحل پایانی پروژه را انجام می‌دادند. تنه این درخت زیبا در حال حاضر در ورودی ایستگاه بهار شیراز خودنمایی می‌کند و به یکی از جذابیت‌های بصری این ایستگاه تبدیل شده است. این اقدام شهرداری مورد استقبال زیادی از سوی مردم نیز قرار گرفت و عکس‌های آن در سایت‌های خبری و فضای مجازی به‌صورت گسترده دست به‌دست شد.

باغ فردوس و چنار ۸۰ساله

چنار کهنسال باغ فردوس در منطقه یک شهرداری، دیگر درخت کهنسال و باارزشی است که درست در وسط نقشه یک پروژه عمرانی قرار گرفته بود و با تلاش و تمهید زیبای شهرداری این منطقه نه‌تنها قطع یا جابه‌جا نشد، بلکه در دل نقشه طرح جای گرفت.

داستان این بود که محله باغ فردوس به‌عنوان یکی از محله‌های فرهنگی منطقه یک، از داشتن محلی برای اجرای فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی محروم بود و درخواست‌های اهالی موجب شد شهرداری ساختمانی را در بوستان قلمستان که محل اسکان کارگران بود برای ساخت سرا درنظر بگیرد.

قرار شد این ساختمان تخریب و سرای محله باغ فردوس به مساحت ۱.۵۵۰مترمربع در ۵ طبقه با امکاناتی شامل کتابخانه، سالن آمفی‌تئاتر، کلاس و کارگاه‌های آموزشی ساخته شود، اما ساخت این ساختمان یک حاشیه داشت و آن این بود که چنار ۸۰ساله این باغ با ۲متر پهنای بن، در وسط نقشه ا طرح جا خوش کرده بود. به نظر می‌رسید برای ساخت بنا لازم است این درخت کهن قطع یا جابه‌جا شود، اما پیمانکار مجموعه، نقشه را طوری طراحی کرد که چنار قدیمی در دل بنا حفظ شود.

به‌گفته سرپرست کارگاه اجرایی این طرح، در تمام مراحل، از گودبرداری تا ساخت، اطراف درخت به ابعاد ۴ در ۵ مترمربع فضایی درنظر گرفته شد تا صدمه‌ای به ریشه این درخت وارد نشود و امروز درحالی‌که کار فونداسیون و سقف طبقه سوم این ساختمان به پایان رسیده، جوانه‌های بهاری این درخت از سلامت آن حکایت دارد.

به‌نظر می‌رسد تاج زیبای این چنار ۲۲متری تا طبقه پنجم این بنا کشیده شود و زیبایی این ساختمان را چندبرابر کند. این درخت زیبا امروز در دل ساختمان خودنمایی می‌کند و تلفیق و همزیستی مسالمت‌آمیز معماری و محیط‌زیست را به رخ می‌کشد.

کد خبر 849516 برچسب‌ها فضای سبز شهرداری

دیگر خبرها

  • چگونه به نمایشگاه کتاب برویم؟ | تدابیر حمل و نقل عمومی برای دیدار با یارمهربان
  • آغاز عملیات اجرایی خط ۹ مترو تهران
  • ویژه برنامه‌های فرهنگی مترو تهران در نمایشگاه بین المللی کتاب
  • همراهی متروی تهران با نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • ابن سینا مقصد بعدی تی‌بی‌ام خط ۲ مترو اصفهان
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • درختانی که از داخل ساختمان عبور کردند